Consultări finale pe marginea Planului Acțiuni pentru un Guvern Deschis » Evenimente şi Noutăţi » egov.md


Centrul de Guvernare Electronică organizează luni, 12 martie, o masă rotunda în cadrul Consultărilor Naționale pe marginea Planului de Acțiuni pentru un Guvern Deschis. La eveniment participă reprezentanți ai sectorului public, societății civile, jurnaliști și experți internaționali.

Republica Moldova dorește să adere la Parteneriatului pentru Guverne Deschise (www.opengovpartnership.org) și elaborează Planul pentru un Guvern Deschis. Documentul are în vedere o serie de angajamente pe care Guvernul și le va asuma  în efortul de asigurare a transparenței decizionale, aplicare a inovațiilor tehnologice în beneficiul cetățenilor și combatere a corupției. Planul de acțiuni va fi prezentat la forul global al Parteneriatului pentru Guverne Deschise, care se va desfășura în luna aprilie în Brazilia.
Ședința din 12 martie va finaliza procesul de consultări pe marginea Planului de Acțiuni pentru un Guvern Deschis. Documentul urmează să avizat și aprobat de Guvern.

Masa rotundă  va avea loc în Sala de Ședințe a Casei Guvernului, intrare din strada Bănulescu Bodoni.  Înregistrarea participanților începe la orele 8-30. Accesul este liber.
Proiectul Planului de Acțiuni poate fi accesat la adresa: