EVENIMENTE

13.06.2014

Conferinţa EuroDIG 2014: Societatea digitală pusă în jos - Europa şi viitorul internetului

 
În perioada 12-13 iunie 2014, la Berlin şi-a ţinut lucrările cea de-a 7-a Conferinţă a Dialogului European privind Guvernanţa Internetului (EuroDIG).

Reuniunea a avut drept scop crearea unei platforme regional-europene unice de discuţii şi schimb de opinii pe marginea principalelor aspecte la nivel regional privind guvernanţa internetului şi identificarea unor principii şi abordări comune de către toţi actorii cheie implicaţi. 


11.02.2014

Ziua Siguranţei pe Internet / Safer Internet Day

Este de necontestat faptul că internetul reprezintă o resursă inepuizabilă şi un mijloc de comunicare în masă puternic, însă nu trebuie uitat faptul că el prezintă şi anumite riscuri pentru copii: conţinut violent, hărţuire, pornografie, utilizarea frauduloasă a datelor personale, etc. De asemenea, sănătatea tinerilor este în joc: deoarece aceştia petrec mult mai mult timp la calculator decât în urmă cu zece ani, timpul de somn li se reduce cu circa 2-3 ore pe noapte. 
Detalii 

10.02.2014

 Ziua de Informare H2020: Inovarea şi Sectorul Public  

Reprezentanţi din partea Comisiei Europene au pregătit şi au prezentat participanţilor Programul, instrumentele sale şi subiecte referitoare la e-Guvernare în cadrul programului de activitate pentru 2014-2014, inclusiv :  Mai mult
28.01.2014

Ziua protecţiei datelor 2014
 
Cu ocazia Zilei europene a protecţiei datelor, într-un discurs ţinut la Centrul de Studii Politice Europene (CEPS), dna vicepreşedinte Viviane Reding, comisarul UE pentru justiţie, a făcut apel la un „pact pentru Europa în materie de protecţie a datelor” (SPEECH/14/62). Experţi ai Comisiei Europene au răspuns la întrebări cu privire la protecţia datelor în direct, prin intermediul unui chat pe Twitter. 

2013

Europa marchează Ziua Siguranţei pe Internet 

Ajunsă la editia a X-a, tema ediţiei 2013, este „Connect with respect” ("Conectează-te cu respect!") şi vizează abordarea subiectului unui Internet civilizat respectând  drepturi şi responsabilităţi online. Această initiativă a aparut ca raspuns la situaţia actuală din mediul online când orice utilizator de Internet sau creator de conţinut s-a lovit cel putin o data de impoliteţea şi lipsa de respect din mediul online, manifestate adesea din spatele unui profil anonim, concretizate în comentarii injurioase la sfârşit de articol sau în diverse discuţii pe forumuri.

DETALII

Ziua Europeană a Protecției Datelor 2013 

Ziua Europeană a Protecției Datelor 2013: viteză maximă către o legislație europeană fiabilă și modernă în materie de protecție a datelor
Cu un an în urmă, înainte de Ziua Europeană a Protecției Datelor 2012, Comisia Europeană propunea o reformă radicală a normelor UE în materie de protecție a datelor pentru a le adapta secolului al XXI-lea (IP/12/46). Un an mai târziu, progresele înregistrate sunt considerabile, iar negocierile privind noile norme avansează la viteză maximă.