EU Code Week =Săptămâna europeană a programării informatice


11-17 octombrie 2014 - @CodeWeekEU ¦ #CodeEU ¦ Facebook page


European Code Week, ediția 2014, începe la 11 octombrie și va include 1 500 de evenimente care vor aduce la viață lumea digitală, atât în Uniunea Europeană, cât și în țări din afara acesteia, din Norvegia până în Turcia. 

Programarea informatică ajunge în centrul atenției într-un moment în care șapte miniștri europeni ai educației au inclus deja programarea informatică în programele școlare ca disciplină obligatorie, în timp ce în școli din alte cinci țări, cursul de programare este opțional. 

Acest lucru are loc într-un moment foarte oportun, întrucât rapoartele arată că Europa ar putea avea în curând un milion de locuri de muncă vacante din cauza lipsei competențelor digitale necesare la nivel european.

La 14 octombrie va fi lansată o nouă platformă importantă de programare inițiată de profesioniștii din domeniu, care va promova învățarea și predarea programării, aducând la viață viziunea Marii coaliții pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital (Grand Coalition for Digital Skills and Jobs).
De asemenea, există un nou set de instrumente pentru copii, adulți, părinți, profesori și întreprinderi cu privire la modul în care puteți participa!


EU Code Week reprezintă o inițiativă a grupului de tineri consilieri („Young Advisors”) ai dnei Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene. Această inițiativă a atras sprijinul unor mișcări din domeniul programării și al educației precum CoderDojo și Rails Girls. De asemenea, inițiativa este sprijinită de companii majore din domeniul tehnologiei și al informaticii precum Facebook, Microsoft, Rovio, Google, SAP, Oracle și Liberty Global, fiind susținută de European Schoolnet și de Grand Coalition for Digital Jobs (Marea coaliție pentru locuri de muncă în sectorul digital).

Linkuri utile


Video