Asigurarea drepturilor utilizatorilor pe Internet: standarde ale Consiliului Europei

Conferinţa a examinat provocările curente şi întrebările ce ţin de transformarea internetului într-un spaţiu inclusiv axat pe cetăţeni, în conformitate cu Strategia Consiliului Europei privind Guvernarea Internetului 2012-2015.

În cadrul evenimentului au fost abordate multilateral și discutate provocările și cele mai bune practici în funcție de evoluțiile recente din domeniul guvernării internetului. Participanții au examinat progresele înregistrate în punerea în aplicare a Strategiei CoE privind Guvernarea internetului şi au încercat să identifiice posibilele evoluţii.
În perioada 13-14 martie, în Austria a avut loc Conferinţa întitulată “Modelarea spaţiului digital – Asigurarea drepturilor noastre pe Internet”, organizată în cadrul Preşedinţiei Austriece a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei.

Printre subiectele abordate:
    mobi - Freedom of expression and the Internet
  • viața privată și autodeterminarea pe internet
  • conținutul de interes public pe Internet
  • mediul de afaceri şi drepturile omului – răspunsul producătorilor la drepturile utilizatorilor.
În cadrul Conferinţei a fost lansată publicaţia "Libertatea de exprimare şi Internetul" /  “Freedom of Expression and the Internet".

La Conferinţă au fost invitaţil reprezentanţi şi experţi ai guvernelor, organizazaţiilor internaţionale, întreprinderilor şi societăţii civile.

Detalii:

Pagina Conferinţei
Strategia CoE privind Guvernarea Internetului