Securitatea informatică este o responsabilitate a tuturor – Oprește-te. Gândește-te. Conectează-te.



Pe parcursul lunii octombrie 2015 vor fi organizate numeroase evenimente, seminare web și alte  acțiuni în cadrul campaniei UE de promovare a securității cibernetice - Luna Europeană a Securității Informatice.  Astfel, mai mult de 100 de evenimente și activități în 27 de țări ne vor ajuta să ne protejăm de orice amenințări cibernetice prin intermediul informațiilor privind asigurarea securității cibernetice, concursurilor, oportunităților de educație și schimbului de bune practici.

Tema campaniei din acest an este ”Securitatea informatică este o responsabilitate a tuturor – Oprește-te. Gândește-te. Conectează-te.”, îndemnând toată lumea să afle mai multe despre 

securitatea online și să-i ajute pe alții să se protejeze de amenințările cibernetice. Strategia privind piața unică digitală va accelera furnizarea soluțiilor sigure pentru industria UE și va stimula adoptarea acestora în toată Europa: acest lucru va fi realizat prin stabilirea unui parteneriat public-privat privind securitatea cibernetică în domeniul tehnologiilor și rețelelor online, de rând cu o revizuire a Directivei asupra confidențialității electronice (planificată pentru 2016).

Vicepreședintele Comisiei Europene Andrus Ansip, responsabil de piața unică digitală, a declarat: ”Securitatea împotriva atacurilor cibernetice a devenit esențială pentru încrederea consumatorilor și pentru economia online, însă nu putem beneficia de cele mai bune oportunități oferite de instrumentele digitale și rețelele online dacă nu avem încredere în ele. Creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și amenințărilor, precum și faptul că securitatea informatică este o responsabilitate comună, este vitală, astfel încât atunci când sunt online, oamenii să facă alegeri mai bune și să se protejeze de riscuri.

Mai mult