Progresele Strategiei securităţii cibernetice în Europa

 28.02.2014

Conferinţa la nivel înalt din 28 februarie 2014 de la Bruxelles a evaluat punerea în aplicare a priorităţilor Strategiei securităţii cibernetice a UE, în vederea consolidării Pieţii Unice Digitale.

Conferința, organizată în comun de Comisia Europeană și SEAE, a luat act de progresele înregistrate de Strategia securității cibernetice a UE, în primul an de la adoptare. Aceasta a furnizat informații cu privire la stadiul punerii în aplicare a celor cinci priorități principale ale Strategiei și a prezentat principalele acțiuni din această strategie.

Conferința a reprezentat, de asemenea, o oportunitate de a explora modalităţile de înaintare a propunerii de directivă a Comisiei privind stabilirea unor măsuri care să asigure un nivel ridicat de securitate a rețelelor și a informațiilor în întreaga Uniune și pașii următori care să stimuleze încrederea în sectorul public și privat, în beneficiul cetățenilor și Pieții Unice Digitale.

Neelie Kroes, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de Agenda digitală, a participat la conferința la nivel înalt privind Strategia securității cibernetice a UE alături de Maciej Popowski, secretar general adjunct în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE). Cu această ocazie, vicepreședintele a prezentat un discurs intitulat "O rețea online securizată pentru Europa".