Lansarea mcloud.gov.md

Centrul de Guvernare Electronică (CGE) în parteneriat cu Centrul de Telecomunicații Speciale (CTS) au lansat la 28 noiembrie 2014  resursa informațională mcloud.gov.md. Aceasta se dorește a fi o interfață de prezentare pentru Platforma Tehnologică Guvernamentală Comună MCloud

Lansarea oficială a resursei informaționale a fost marcată printr-un seminar în cadrul căruia s-a discutat despre componentele legale, tehnologice și instituționale ale Platformei MCloud, arhitectura multinivelară de securitate și Proiectul Conceptului de Dezvoltare a MCloud pentru anii 2015 – 2020.

În cadrul seminarului au fost abordate și o serie de aspecte practice privind noua resursă informațională mcloud.gov.md. Tehnologia Cloud oferă soluția de reorganizare a structurii informaționale a unei instituții. Prin utilizarea acesteia mai multe instituții folosesc aplicații comune, stocate într-un centru de date unic, prin simpla conectare la Internet. Pentru aceasta nu mai este nevoie de o echipă tehnică care să facă serverele să funcționeze.


Printre avantajele utilizării Tehnologiei Cloud se numără economisirea resurselor, eliminarea costurilor de mentenanță, creșterea securității informaționale, flexibilitate și comoditate în utilizare. Mai mult, banii economisiți în acest mod, pot fi cu ușurință reinvestiți în perfecționarea serviciilor existente și generarea de servicii noi, aducînd interacțiunea dintre instituții și cetățeni la cel mai înalt grad de eficiență și calitate.