Agenda digitală pentru Europa. Relansarea economiei europene


DESCARCATI
Agenda digitală pentru Europa Relansarea economiei europene / Comisia Europeană, Direcţia Generală Comunicare. - Luxemburg, 2014. - 8 p.


Lansată în mai 2010, Agenda digitală pentru Europa vizează stimularea economiei europene prin asigurarea unor avantaje economice și sociale durabile datorită unei piețe unice digitale Deși aproximativ 250 de milioane de europeni folosesc zilnic internetul, există încă milioane de cetățeni europeni care nu l‑au utilizat niciodată! Persoanele cu handicap se confruntă cu dificultăți deosebite în ceea ce privește accesul la beneficiile noilor conținuturi și servicii electronice. Pe măsură ce tot mai multe sarcini zilnice sunt efectuate online, toată lumea are nevoie de competențe digitale sporite pentru a participa pe deplin la viața socială.

Economia digitală prezintă, de asemenea, oportunități –depinde de cetățeni dacă sunt pregătiți să și le asume. Se preconizează că numărul de locuri de muncă pentru care este nevoie de competențe în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor va crește cu 16 milioane până în 2020. Și, până în 2015, 90 % din locurile de muncă vor necesita aptitudini de bază în domeniul tehnologiilor
informației.



Agenda digitală pentru Europa va sprijini cetățenii și întreprinderile din UE să valorifice la maximum tehnologiile digitale.

Broșura face parte din seria „Să înțelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acționează UE în diverse domenii de competență, din ce motive și cu ce rezultate