Cetățenii RM susțin e-Transformarea Guvernării

DESCARCATI
Tot mai mulți cetățeni înțeleg importanța e-Transformării Guvernării în Republica Moldova, arată datele sondajului “Percepția, asimilarea și susținerea, de către populație a e-Transformării Guvernării în Republica Moldova”. Astfel, pe o scară de la 1 la 6,  respondenții au apreciat cu nota medie de  4,6 susținerea implementării Guvernării Electronice. În 2013, susținerea acestei reforme a fost apreciată cu nota medie de 4,1.

Este de remarcat și faptul că gradul de încredere al cetățenilor față de serviciile publice online a crescut, fiind exprtimat de 67% din totalul respondenților.

Printre principalele avantaje ale  serviciilor publice online, în opinia respondenților, se regăsesc: timpul economisit (15% din respondenți), rapiditate (11%), comoditate (6%), economia de bani pentru populație (6%), accesul la distanță  (5%). 


 Nu în ultimul rînd, circa 67% dintre participanţii la studiu și-au exprimat intenția și interesul în utilizarea serviciilor publice online prin intermediul calculatorului, iar 52% - al telefonului mobil.
 
Studiul a fost efectuat de CBS-AXA, la comanda CGE, în perioada noiembrie-decembrie 2014 și a inclus localități din mediul rural și urban din toate regiunile țării, cu un eșantion reprezentativ de 3005 persoane. Marja de eraoare este de ± 1.8%