Campania Europeană HAI PE NET ! (Get Online Week)






În perioada 23-29 martie, Telecentre Europe organizează, împreună cu organizațiile partenere, cea de-a 6-a ediție a Campanii Hai pe Net (Get Onlne Week - GOW ). În 2015 campania implică participarea a 25 de țări și vizează în mod direct peste 50.000 de europeni.

În acest an, Campania are două teme generale și principale: abilitarea digitală și incluziunea digitală.

Abilitările digitale
se referă la decalajul de competențe, oportunitățile de angajare și participarea on-line. De pildă, vom încuraja introducerea instrumentelor de e-participare în comunități, întru extinderea publicului care poate afla cum să participe activ în procesele decizionale locale, naționale și europene. De asemenea, vor fi realizate activități de atragere a companiilor mici si mijlociiîn spațiul digital, prin ateliere de lucru și mentorat.

Prin incluziunea digitalăsocietății i se va reaminti că în EU28 38% dinpopulația defavorizată nu posedă de loc competențe digitale. Deși inițiativa GOW dorește să ajungă la cît mai multe persoane posibil, ea se axează în special pe ajutorarea celor cu studii insuficiente, șomerii,vîrstnicii, pensionari și cetățenii inactive, făcîndu-i se descopere și să utilizeze la maxim tehnologia digitală.



Mai mult    rom   eng