Ziua Siguranței pe Internet : Acţionează pentru un Internet mai bun!

Ziua Siguranței pe Internet - un eveniment de anvergura europeana, instituit în anul 2004 cu scopul de a promova utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

Ajunsa la editia a XIII-a, Ziua Siguranței pe Internet este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene șieste coordonată de rețeaua European Safer Internet Network. 

  Din anul 2012, Republica Moldova s-a alăturat și participă activ la crearea unui Internet sigur.

În acest an, sloganul campaniei de informare este „Acţionează pentru un Internet mai bun!” și îndeamnă toţi utilizatorii de internet să conştientizeze importanţa aportului fiecăruia în crearea unui spaţiu online prietenos, sigur și non-ofensiv, atât pentru copii, cât și pentru adulţi. În Republica Moldova,  campania este coordonată de către Centrul Internaţional „La Strada”. În acest scop, în 2013 a fost lansat portalul informativ www.siguronline.md, platformă ce oferă  informare și consiliere, dar și  posibilitatea raportării conținuturilor dăunătoare și comportamentelor ilegale, în special a materialelor ce descriu abuzuri asupra copiilor și hărțuirea online.